Proč pochází zelený čaj z čínského čaje?

Obsah

Proč pochází zelený čaj z čínského čaje?

Proč pochází zelený čaj z čínského čaje?

Zelený čaj pochází stejně jako jiné čaje z čajovníku čínského. Hned po sklizni se ale lístky vystaví vysoké teplotě (ať už na speciální pánvi či v páře). Tak se zamezí oxidaci, která jiným čajům bere jejich sílu. Aby mohl zelený čaj ukázat svou sílu, je nutné jej pít pravidelně.

Co si odnést z zeleného čaje?

Co si z článku odnést? Zelený čaj můžete pít jako teplý nebo studený nápoj a dokonce můžete užívat i prášek z listů čajovníku Camellia sinensis, který má řadu léčivých účinků na vaše zdraví a obsahuje velké množství antioxidantů. Ale víte jaká je denní doporučená dávka zeleného čaje, která vám přinese všechny shora uvedené výhody?

Co se týče pití zeleného čaje?

Pití zeleného čaje také snižuje účinnost některých léčiv užívaných k léčbě deprese a úzkosti ( 38, 39 ). Největší toxické účinky mají doplňky stravy se zeleným čajem, protože ty obsahují mnohem více katechinů než samotné čajové lístky ( 40 ).

Jaká je doporučená dávka zeleného čaje?

Jaká je denní doporučená (optimální) dávka zeleného čaje? Studie, které zkoumaly účinky zeleného čaje na zdraví, přináší rozporuplná doporučení ohledně optimálního denního množství zeleného čaje, které byste měli pít.

Související příspěvky: