Co se týče klasifikace půdy?

Obsah

Co se týče klasifikace půdy?

Co se týče klasifikace půdy?

Zahrnuty jsou rovněž převody do jiných, zvláště mezinárodních klasifikačních systémů. Skriptum pro praktická cvičení studentů ČZU; obsahuje návody k základním i méně běžným rozborům půdy. Zahrnuje i základní metodiku popisu půdního profilu a způsoby zpracování pedologických dat.

Co se týče modelování půdy?

Tato skripta přibližují z různých pohledů problematiku matematického modelování v pedologii, včetně modelů vývoje půdy, modelů půdy jako porézního prostředí, modelů transportu vody, roztoků, vzduchu a tepla. Pozornost je věnována kalibraci modelů, inverznímu modelování a vlivu variability půdního prostředí.

Jaký je taxonomický klasifikační systém půdy?

Taxonomický klasifikační systém půd České Republiky (J. Němeček a kol.) Pedologické praktikum (M. Valla a kol., skriptum ČZU Praha) Metodika vymezování a mapování bonitovaných půdně ekologických jednotek (K. Mašát a kol.) Kvalita a degradace půdy (B. Šarapatka, P. Dlapa, Z. Bedrna) Modelování v pedologii (R. Kodešová , skriptum ČZU Praha)

Jaké jsou základní vlastnosti půdy?

První tři díly široce pojatého souboru čtyř zamýšlených skript. První díl podává přehled základních půdních vlastností a vývoje půdy (půdotvorný materiál a procesy, klasifikace půdy, minerální složka půdy, fyzikální vlastnosti, půdní voda a vzduch, půdní organická hmota a chemické vlastnosti půd).

Související příspěvky: