Proč je mzda ve Velké Británii nízká?

Obsah

Proč je mzda ve Velké Británii nízká?

Proč je mzda ve Velké Británii nízká?

Minimální mzda ve Velké Británii činí cca 32 672 Kč měsíčně. Proč je zdanění v Británii nízké? V rámci členských zemí EU je zdanění práce ve Velké Británii jedno z nejnižší. Rozdíl mezi mzdovými náklady zaměstnavatele a čistou mzdou zaměstnance, kterou dostane na svůj bankovní účet, se u průměrné mzdy liší o 32,3 %.

Kde jsou peníze ve Velké Británii?

Peníze a ceny ve Velké Británii 1 Britská libra. Britská libra (GBP), neboli libra šterlinků, je oficiální měnou Spojeného království. Libra byla původně... 2 Směnárny a platba kartou. Směnárny i bankomaty naleznete v Londýně a ve větších městech téměř na každém rohu, možnost... 3 Kolik co stojí. Spojené království nepatří mezi nejlevnější země, ba právě naopak. Ceny ubytování... More ...

Kde jsou mzdové rozdíly v Velká Británie?

Velká Británie patří v Evropě mezi země s nejvyššími mzdovými rozdíly. Vyšší kvalifikace, znalosti a dovednosti jsou základním kamenem pro vyšší mzdové ohodnocení. Samozřejmě však rozhoduje i místo výkonu práce. V Londýně lze za identickou práci mít o desítky procent vyšší mzdu než v menších městech.

Jaké jsou mzdové náklady zaměstnavatele ve Velké Británii?

V rámci členských zemí EU je zdanění práce ve Velké Británii jedno z nejnižší. Rozdíl mezi mzdovými náklady zaměstnavatele a čistou mzdou zaměstnance, kterou dostane na svůj bankovní účet, se u průměrné mzdy liší o 32,3 %. V Česku se čistá mzda zaměstnance a mzdové náklady zaměstnavatele u průměrné mzdy liší o 42,46 %.

Související příspěvky: