Kdo je nejrychlejší na světě?

Obsah

Kdo je nejrychlejší na světě?

Kdo je nejrychlejší na světě?

Po podrobném zkoumání a porovnávání se všemi živými tvory světa sestavili žebříček zvířat s nečekanými zjištěními. Snad každý na otázku „které zvíře je nejrychlejší na světě" jednoznačně odpoví gepard. Tato odpověď však není zcela pravdivá. Ne, pokud vezmeme v potaz velikost zvířete v poměru k rychlosti, kterou dokáže maximálně vyvinout.

Kdo je nejrychlejší zvíře na Zemi?

Pokud se zeptáte nějaké osoby o nejrychlejším zvířeti na zemi, většině lidí se objeví gepard. Ukázalo se však, že gepard není nejrychlejším zvířetem, protože existuje tucet dalších, jejichž rychlost je mnohem větší.

Kdo je nejrychlejší živočich na naší planetě?

Nejrychlejší živočich na naší planetě spadá mezi pavoukovce. Tento roztoč se dokáže pohybovat rychlostí až 322 délek vlastního těla za sekundu. Kdyby takhle běžel člověk, měl by rychlost 2092 km/h! I když se živočicha vědcům podařilo popsat už v roce 1916, zatím se nepodařilo zjistit, jak je fyziologicky možné, že je tak rychlý, ...

Kdo je nejrychlejší jezdecké koně?

V současné době jsou tyto čistokrevné jezdecké koně považovány za nejrychlejší. Pokud si vyberete určitého zástupce, pak nejrychlejší je plnokrevný hřebec Beach Rekit. Byl schopen nastavit absolutní rekord mezi domácími plemeny. Během závodu v Mexiku ve vzdálenosti 409,26 m dosáhla pláž maximální rychlost 69,69 km / h.

Související příspěvky: