Proč je tělesná teplota nižší než normální?

Obsah

Proč je tělesná teplota nižší než normální?

Proč je tělesná teplota nižší než normální?

A pokud je tělesná teplota nižší než normální, ne všechny systémy těla fungují správně. Teplota těla je indikátorem množství tepla produkovaného tělem v procesu základního metabolismu. Způsob regulace dochází na reflexní úrovni - v hypotalamu, který se odvolává na rozdělení diencephalon.

Jak je to normální tělesná teplota?

Asi každý z nás má jako normální tělesnou teplotu zažitý údaj 37 °C. Tvrdila nám to máma i babička a zažívali jsme to odjakživa také u lékaře. Ten údaj je ale starý skoro dvě století. Ukazuje se, že naše těla spíše chladnou a teplota se nám mírně snižuje. Jak je to možné?

Kdy je tělesná teplota pod 36 ° C?

A pak budeme hovořit o sekundární hypotermii, když je tělesná teplota nižší než 35-36 ° C. To je často nazýváno porušení termoregulace, která má mnoho příčin. Teplota těla pod + 36 ° C je možná u prakticky zdravých lidí, například s chronickým únavovým syndromem nebo nedostatkem vitaminů, především kyseliny askorbové.

Jaká je tělesná teplota člověka během dne?

Během celého dne se normální tělesná teplota člověka pohybuje od 35,5 do 37,2 °. Teplota se mění v závislosti na denním rytmu nejnižší - v dopoledních hodinách, asi 6 hodin, a dosahuje maximální hodnoty v noci. Normální teplota lidského těla je závislá na úrovni naší činnosti, vyplývá sluneční denní rytmus: osoba, ...

Související příspěvky: