Co se týče podnapilosti piva?

Obsah

Co se týče podnapilosti piva?

Co se týče podnapilosti piva?

Na účet piva je často připisována podnapilost jeho konzumentů v hospodách, protože pivo je hlavním podávaným nápojem. Příčinou této podnapilosti však většinou není přímo pivo, ale spíše způsob, kterým jsme zvyklí pivo konzumovat. K podnapilosti totiž často vede kombinace piva s "tvrdým" alkoholem (destiláty).

Proč jsou piva lepší než piva?

Profesor Piedl například dále uvádí: jedno pivo je lepší než žádné, dvě jsou lepší než jedno. Čtyři piva však neznamená, že jsou dvojnásobně lepší než piva dvě. Plzeňský Prazdroj, a.s. poukazuje tak na přednosti umírněného pití piva. Pivo je zdravější než jiné druhy alkoholu. Protože pivo není „prázdný“ alkoholický nápoj a navíc obsahuje 92 % vody.

Jaké jsou léčitelské účinky piva?

Pivu se často přisuzovaly léčitelské účinky. Pije se v lidské civilizaci již tak dlouho, že lidé vypozorovali jeho vliv na zdravotní stav. Protože český národ zaujímá ve spotřebě piva přední místa ve světových statistikách, věnuje se řada lékařů výzkumu vlivu pití piva na člověka.

Co se používalo v pivu?

V pivě dokonce rozpouštěli léky pro snadnější vstřebávání. Ředili se tak léky pro vnitřní použití, ale i různé ingredience používané na výplň zubů. Také se pivem léčila otrava způsobená štípnutím škorpióna (to by mě zajímalo, jaká byla účinnost:-)) I v Egyptě se pivo využívalo k lékařským účelům.

Související příspěvky: