Kdo je největší rybník v Doksy?

Obsah

Kdo je největší rybník v Doksy?

Kdo je největší rybník v Doksy?

Máchovo jezero, hovorově Mácháč, dříve zvané Velký rybník nebo Velký Dokeský rybník (německy Mácha-See, dříve Großteich nebo Hirschberger Großteich), je velký rybník na území města Doksy v okrese Česká Lípa v Libereckém kraji, s rozlohou 284 hektarů šestý největší rybník v Česku a největší český rybník mimo jižní Čechy.

Kde stojí jezera a rybníky?

Jezera i rybníky stojí nebo pomalu se pohybují vodními plochami obklopenými pevninou. Neexistuje vědecká ani oficiální klasifikace, která by identifikovala rozdíl mezi nimi; obvykle se třídí podle velikosti. A jezero je relativně větší a hlubší než rybník.

Jaké jsou rozdíly mezi jezerem a rybníkem?

Podívejme se nyní na rozdíl mezi jezerem a rybníkem. Jezero: Jezero má větší plochu než rybník. Rybník: Rybník má menší plochu. Jezero: Jezero je hluboké a sluneční světlo neproniká dno. Rybník: Rybník je mělký, což umožňuje slunečnímu záření dosáhnout dna.

Jak je jezero hluboké?

Jezero: Jezero má větší plochu než rybník. Rybník: Rybník má menší plochu. Jezero: Jezero je hluboké a sluneční světlo neproniká dno. Rybník: Rybník je mělký, což umožňuje slunečnímu záření dosáhnout dna. Jezero: Různé hloubky mají různé teploty. Rybník: Teplota obecně zůstává konstantní. Jezero: Velká jezera mají vlnu přehnala pobřeží.

Související příspěvky: