Jak aplikovat hnojivo na trávník?

Obsah

Jak aplikovat hnojivo na trávník?

Jak aplikovat hnojivo na trávník?

Hnojivo aplikujte vždy 2-3 dny po seči. Zavlažujeme až po aplikaci, hnojivo rozhazujeme na suchý trávník. Rovnoměrností aplikace a dodržením dávky minimalizujete riziko popálení trávníku. Před aplikací si vždy přečtěte etiketu hnojiva nebo návod k použití. hnojivo skladujte v chladu a suchu. Správná výživa je pro trávník velmi důležitá.

Co jsou dlouhodobá hnojiva na trávníku?

Dlouhodobá hnojiva: 1 doporučený interval hnojení: 2x–3x za sezonu; 2 jsou speciálně vyvinutá pro travnaté plochy; 3 mají přesně vyvážený obsah živin (N, K, P a Mg); 4 představují minimální nebezpečí spálení trávníku.

Co vyčíst z obalu trávníkového hnojiva?

Co vyčíst z obalu trávníkového hnojiva? Existují stovky druhů hnojiv a pro standardního spotřebitele jsou vesměs univerzální, takže výběru se nemusíte bát: Chybu neuděláte. Zkontrolujte ale pro jistotu, že výrobce zaručuje zdravotní nezávadnost a bezpečnost pro zdraví lidí i zvířat.

Jaké hnojivo doporučuji?

Ta levnější se většinou musí aplikovat mnohem častěji. Osobně doporučuji dlouhodobější hnojiva, za která sice dáte v okamžiku nákupu o něco více peněz, ale jejich účinek několikanásobně déle vydrží.

Související příspěvky: