Jaké oleje se používají do mýdla?

Obsah

Jaké oleje se používají do mýdla?

Jaké oleje se používají do mýdla?

Do mýdla se kvůli ceně a vyšší ochotě reagovat používá především olivový olej z výlisků – pomace. Čistě olivové mýdlo má, v závislosti na použitém druhu oleje, krémovou (pomace) až nazelenalou barvu (virgin). Bez oxidace vydrží až 2 roky. Kokosový olej je bílý až nažloutlý, při pokojové teplotě není tekutý, ale ani příliš pevný.

Jaké oleje používat na smažení?

Jaké oleje používat na smažení 1 Kouřový bod. Kouřový bod nebo bod zakouření daného oleje je teplota, při které začne olej kouřit a znehodnocovat se. ... 2 Slunečnicový olej s vysokým podílem kyseliny olejové. Rafinovaný slunečnicový olej je klasika, v běžných prodejnách šlo a stále jde o nejprodávanější olej nabízený pro teplou kuchyni. 3 Kokosový olej. Univerzální pomocník, který zastane v domácnosti spoustu funkcí – můžete na něm smažit, můžete ho použít na přípravu sladkých polev, udělat si z něj vlasový zábal anebo jej ...

Jak se lisují olivové oleje?

Zastudena lisované olivové oleje rozlišujeme panenské (virgin) a extra panenské (extra virgin). Oba se získávají stejně, mechanickým lisováním. Do těchto skupin se rozdělují podle svých vlastností, respektive podle vlastnosti jedné – kyselosti (nejde přitom o kyselou chuť, ale o obsah volných mastných kyselin).

Jak je kokosový olej stabilní?

Kokosový olej je velmi stabilní a vydrží bez oxidace několik let. Svou přítomností v receptuře dokáže stabilizovat i méně stabilní oleje. Bambucké máslo se začalo používat především jako náhrada palmového oleje, který je dneska vnímám jako neekologický z důvodu pěstování palmy olejné na úkor deštných pralesů.

Související příspěvky: