Kde se eukalyptus vyskytuje?

Obsah

Kde se eukalyptus vyskytuje?

Kde se eukalyptus vyskytuje?

Eukalyptus pochází původem z Austrálie a Tasmánie, ale dnes se vyskytuje v celém tropickém a subtropickém pásmu. Divoce roste v Africe, na Středním Východě, v Asii i Jižní Americe. V Austrálii jsou eukalypty hlavní složkou potravy koal. Známých je asi 700 druhů eukalyptů, které mohou mít podobu keře i stromu.

Kde se pěstuje eukalyptus?

Snadno jej můžete pěstovat i doma či na zahrádce. Eukalyptus pochází původem z Austrálie a Tasmánie, ale dnes se vyskytuje v celém tropickém a subtropickém pásmu. Divoce roste v Africe, na Středním Východě, v Asii i Jižní Americe. V Austrálii jsou eukalypty hlavní složkou potravy koal.

Proč je eukalyptus hojně používán?

Eukalyptus má i antiseptický účinek, používá se proto na rány. Dále snižuje horečku a dokáže pomoci při bolestech hlavy i migrénách. Ve formě mastí ulevuje od revmatických bolestí. Eukalyptus je hojně využíván nejen ve zdravotnictví, ale i v kosmetice.

Kde se pěstují květy eukalyptu?

Bělavé květy se na eukalyptech v našich podmínkách objevují jen výjimečně. Plod rostliny představuje čtverhranná tobolka. V listech eukalyptu jsou obsaženy silice eukalyptolu (cineolu), které mají příznivé účinky na lidské zdraví.

Související příspěvky: