Proč je želatina zdravá?

Obsah

Proč je želatina zdravá?

Proč je želatina zdravá?

Proč je želatina zdravá? Želatina je velkým zdrojem bílkovin pro stavbu kolagenu. Ten je základní stavební jednotkou tvořící pojivovou tkáň a to především pohybového aparátu, chrupavek, kostí, vlasů, nehtů a pokožky.

Jak se používá želatina v potravinářství?

Želatina se ochucuje různými příchutěmi, hlavně citrónovou, ananasovou, pomerančovou, jahodovou, malinovou či po coca cole. Ovoce jí dodává i barvu. Želatina je hojně využívaná v potravinářství. Klasickým příkladem jsou např. želatinové bonbóny nebo „gumoví medvíci“, jenž mají v oblibě jak děti tak dospělí.

Co je želatina?

Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením surovin bohatých na kolagen. Vařením se kolagen přeměňuje na glutin, což je látka, která má rosolovací vlastnosti a je nejpodstatnější složkou želatiny. Želatina je tedy živočišného vepřového, hovězího či rostlinného původu z mořských řas.

Proč je želatina vhodná pro lidi s zažívacími potížemi?

Četné studie ukázaly, že želatina je velmi přínosná pro lidi, kteří trpí zažívacími potížemi, jako je např gastritida, hyperaktivity, kolika a kolitidy. Je také ideální pro lidi, kteří trpí trávení, protože usnadňuje proces trávení a zabraňuje vzniku těžkých zažívacích procesů, a proto má a zdravý trávicí systém.

Související příspěvky: