Co je genetika?

Obsah

Co je genetika?

Co je genetika?

Genetika Biologická věda, zabývající se dědičností a proměnlivostí organizmů. Dědičnost (heredita) Schopnost organismu předávat vlohy (geny) z generace na generaci a zachovávat tak stálost, němennost rodů.

Co jsou základní pojmy obecné genetiky?

Základy obecné genetiky 1 7.1 Základní genetické pojmy. Bi­ologická věda, zabývající se dědičností a pro­měn­livostí or­ganizmů. Schop­nost... 2 Op­akování: On­togeneze a genetické termíny. Stádium moru­ly vzniká op­akovaným rýhováním vajíčka, za vzniku kulovitého... 3 7.2 Založení genetiky. Zak­ladatelem genetiky je Johann Gregor Men­del (1822-1884) Česky též Řehoř Jan... More ...

Kdo byl zakladatelem genetiky?

Zakladatelem genetiky je Johann Gregor Mendel (1822-1884)Česky též Řehoř Jan Mendel, narozený 20. července 1822 Hynčice a zemřel 6. ledna 1884 v Brně. Byl přírodovědec, zakladatel genetiky a objevitel základních zákonů dědičnosti. Působil jako mnich a později opat augustiniánského kláštera na Starém Brně.

Co je replika DNA?

Replikace DNA je proces tvorby kopií molekuly deoxyribonukleové kyseliny (DNA), čímž se genetická informace přenáší z jedné molekuly DNA (templát, matrice) do jiné molekuly stejného typu (tzv. replika).

Související příspěvky: