Co se týče ceny zlata?

Obsah

Co se týče ceny zlata?

Co se týče ceny zlata?

Cena zlata po přepočtení na jednotku hmotnosti klesá s rostoucí hmotností, jelikož náklady na výrobu, zpracování, pojištění, přepravu, marže atd. jsou vyšší u nižších hmotností, tzn. je zde vyšší prémium. Investiční zlaté slitky jsou osvobozeny od daně z přidané hodnoty.

Co je zlato?

Zlato (chemická značka Au, latinsky Aurum) je chemicky odolný, velmi dobře tepelně i elektricky vodivý, ale poměrně měkký drahý kov žluté barvy. Již od dávnověku byl používán pro výrobu dekorativních předmětů a šperků a jako platidlo.

Co je investiční zlato?

Investiční zlato je forma zlata, která je dnes využívána jako určitý investiční nástroj, podobně jak je tomu u cenných papírů, investicí do nemovitostí, uměleckých děl apod. Dnes si může potenciální investor vybrat ze dvou kategorií, které může vhodně využít pro své investice do zlata.

Co je nákup investičního zlata?

Nákup investičního zlata je nákupem fyzického kovu o dané hmotnosti. Investiční zlaté slitky a mince pocházejí ze světově uznávaných rafinérií a mincoven, což zajišťuje akceptovatelnost a likviditu na světových trzích. Cena zlata se odvíjí od aktuálního vývoje na komoditních trzích.

Související příspěvky: