Proč je rýže stará jako lidstvo samo?

Obsah

Proč je rýže stará jako lidstvo samo?

Proč je rýže stará jako lidstvo samo?

Rýže je stará jako lidstvo samo. JIž od prapočátku věků živila různé sorty obyvatel a byla základem jejich jídelníčku, podobně jako pšenice nebo plodiny rostoucí na stromech. Do módy se však dostala až v poslední h několika desetiletích. Nejprve díky low-carb šílenství, které odstartovaly populrání diety hvězd.

Co je pravá rýže?

Nyní již ale k jednotlivým druhům rýže, i k tomu, co se rýží nazývá, ale pravá rýže to není. Hnědá rýže, stejně jako její odrůdy rýže jasmínová nebo basmati, které obsahují vrchní vrstvy rýže a otruby jsou tím nejlepším, co můžete v do jídelníčku silového sportovce zařadit.

Co jsou rýže a otruby?

Hnědá rýže, stejně jako její odrůdy rýže jasmínová nebo basmati, které obsahují vrchní vrstvy rýže a otruby jsou tím nejlepším, co můžete v do jídelníčku silového sportovce zařadit. Nedodávají pouze cenné komplexní sacharidy s nízkým glykemickým indexem, ale také důležité vitamíny skupiny B, fosfor a vápník.

Co se dá najít v rýži?

Vidíte, že i v rýži se dá velmi bohatě hledat a vybírat tak, abyste našli co nejlepší zdroj potravin a také, abyste zvolili to nejlepší pro váš jídelníček. Každému z nich jednou týdně vybíráme ty nejlepší články, které jsou určeny 100% právě jemu.

Související příspěvky: