Jaké jsou průměrné rychlosti větru nad povrchem?

Obsah

Jaké jsou průměrné rychlosti větru nad povrchem?

Jaké jsou průměrné rychlosti větru nad povrchem?

Pro výpočet pole průměrné rychlosti větru ve výšce 10 m nad povrchem byl použit stejný postup a stejná vstupní data, jako pro výpočet ve výšce 100 m nad zemí.

Jak zvýšit rychlost větru?

Zadejte do textových polí rychlost větru v metrech za sekundu, nebo v kilometrech za hodinu a získate automaticky přepočet na jinou jednotku i popis projevu větru o této rychlosti na okolí. Jednotka Rychlost větru [m/s] [km/h] BOUŘLIVÝ VÍTR- 17,2-20,7 m/s, 62-74 km/h, vítr ulamuje větve, chůze proti větru je téměř nemožná

Jaký byl výpočet rychlosti větru na území ČR?

V průběhu času bylo různými metodami a na základě různých podkladových dat vytvořeno hned několik generací „větrných map“, viz např. souhrnný přehled [6]. Zatím posledním a zřejmě i nejpřesnějším výsledkem byl výpočet pole průměrné rychlosti větru na území ČR provedený v roce 2007 [7].

Jaká je průměrná rychlost větru v prostoru našich vrchovin?

V prostoru našich vrchovin lze na vyvýšených a otevřených místech očekávat převážně rychlosti větru kolem 4 m/s ve výšce 10 m nad povrchem, ve výrazněji exponovaných polohách ve výškách nad 600 m n.m. se průměrná rychlost větru v 10 m může blížit až 5 m/s.

Související příspěvky: