Kdo je nejhlubší oceán?

Obsah

Kdo je nejhlubší oceán?

Kdo je nejhlubší oceán?

Seznam nejhlubších míst oceánů 1 Tichý oceán 10 994 m prohlubeň Challenger, Mariánský příkop 2 Atlantický oceán 8 648 m prohlubeň Milwaukee, Portorický příkop 3 Indický oceán 8 047 m prohlubeň Diamantina, příkop Diamantina 4 Severní ledový oceán 5 450 m prohlubeň Litke Deep, Euroasijská pánev More ...

Jaká je nejvyšší teplota světového oceánu?

Průměrná teplota svrchní vrstvy světového oceánu je 17,5 °C. Minimální teplota –1,9 °C je dána zamrzáním slané mořské vody, maximální 30 °C je podmíněna teplotou ovzduší a slunečním zářením. Osa nejvyšších povrchových teplot vody bývá nazývána teplotní rovník.

Kdo je největší oceán na Zemi?

Tichý oceán (Pacifik) – největší a nejhlubší oceán. Tichý oceán je větší než všechna pevnina na Zemi. To dokazuje zajímavá mapa, ve které jsou do Tichého oceánu vloženy všechny kontinenty.

Co je světovým oceánem?

Světovým oceánem se myslí souvislý vodní obal planety Země, který je složen z oceánů, moří, zálivů a veškeré vodní masy, která je přímo s ním spojená. Pět oceánů na planetě Zemi: Tichý oceán, Atlantský oceán, Indický oceán, Jižní oceán a Severní ledový oceán (seřazeno dle velikosti).

Související příspěvky: