Může se objevit zvýšený krevní tlak?

Obsah

Může se objevit zvýšený krevní tlak?

Může se objevit zvýšený krevní tlak?

Můžou se objevit bolesti hlavy, dušnost, krvácení z nosu, závratě či mžitky před očima. Léčba vysokého krevního tlaku většinou obnáší každodenní polykání prášků. Ovšem máte-li tlak zvýšený jen mírně, pak můžete vyzkoušet tuhle alternativní metodu, díky které se vám do jedné minuty tlak sníží!

Jak je tlak normální?

Normální tlak má méně než 40 procent mužů a 60 procent žen ve věku od 25 do 74 let. Vedle genetiky a špatné stravy s přemírou soli je na vině také stres. Stres je reakce organismu na útok či atak zvenčí, umožňuje přežít, zaútočit nebo utéct. Proto se při stresu zvyšují tepová frekvence a tlak.

Jaký je výpočet tlakové ztráty?

Z výše uvedeného tedy určitě zcela jasně vyplývá, že výpočet tlakové ztráty není jen tak a určitě stojí za to výběr čerpadla a potrubí konzultovat s odborníky. Tento malý příklad nám také ukázal, že pro řadu aplikací je nesmírně důležité zvolit odpovídající dimenzi potrubí.

Jak snížit tlak na čerpadlo "B"?

Pokud na čerpadlo „B“ použijeme potrubí ze stejného materiálu a ve stejném tlakovém provedení (síla stěny), ale zvolíme dimenzi DN 40 (40x3,7 mm) klesne tlaková ztráta z 3,88 barů na pouhých 1,28 baru. Tímto jednoduchým postupem snížíme tlakovou ztrátu o 2,6 baru!

Související příspěvky: