Může být přebíjení alternátoru odhaleno včas?

Obsah

Může být přebíjení alternátoru odhaleno včas?

Může být přebíjení alternátoru odhaleno včas?

Pokud přebíjení alternátoru není odhaleno včas, může docházet k poškozování dalších elektrospotřebičů ve vozidle a také k nezvratnému poškození akumulátoru, případně i řídící jednotky vozidla (E.C.U). Při přebíjení se vždy jedná o vadný regulátor.

Jak správně nabudit rotor alternátoru?

Regulátor tedy správně nabudí rotor alternátoru, ale obvod kontrolky regulátoru je vadný nebo nekomunikuje s elektronikou vozidla. Je tedy jasné, že svítící kontrolka věstí problémy, které by se měli neprodleně odstranit a nespoléhat na to, že alternátor ve chvíli měření hodnot dobíjení je funkční.

Kdo je příčinou poruchy alternátoru?

První díl, věnovaný právě problematice jednotlivých dílů alternátoru, nyní rozšíříme o konkrétní příčiny potenciálních závad vedoucích ke konkrétním důsledkům. Tyto informace by vám měli usnadnit identifikaci poruchy alternátoru, vyhledání vadného dílu a následné odstranění příčiny poruchy.

Kdo se zamýšlí nad závadami alternátorů?

Dnešní díl se zamýšlí nad závadami alternátorů, čímž ukončíme seriál plný zajímavých informací o autoelektrice psaný laickou formou, užitečný nejen pro kutily, ale věříme, že i pro profesionální autoelektrikáře.

Související příspěvky: