Kdo používá router jako výchozí kanál?

Obsah

Kdo používá router jako výchozí kanál?

Kdo používá router jako výchozí kanál?

Řada routerů používá prý jako výchozí kanál 6. Z přibližně 40 sítí v mém okolí byly kromě kanálu 6 ještě hojně používány kanály 1 a 11. Takže buď se vyhnout těmto, nebo použít program pro monitorování Wi-Fi sítí a podívat se, které kanály jsou volné:

Jak zvýšit rychlost internetu na 40 Mbps?

Typický router má anténu všesměrovou. Při změnách jejího směru se mi podařilo zvýšit rychlost internetu z 10 Mbps na 40 Mbps. Pokud rychlost připojení nedosahuje svého potenciálu, může jiné natočení pomoci. Existuje řada Wi-Fi standardů, které se označují jako 802.11 a nějaké písmenko.

Jak se router umístit na Wi-Fi?

Ideální je router umístit tak, aby signálem pokrýval především prostor, kde se bude Wi-Fi nejvíce využívat. Pokud není možné router přemístit, k vyšší rychlosti připojení může pomoci jiné natočení antény routeru. Typický router má anténu všesměrovou. Při změnách jejího směru se mi podařilo zvýšit rychlost internetu z 10 Mbps na 40 Mbps.

Jak se liší přenosová rychlost zařízení k Wi-Fi?

Režimy se liší přenosovou rychlostí a novější zařízení, které se k Wi-Fi mají připojit, většinou zvládají 802.11n. Pokud není potřeba připojit zařízení, co nejnovější standard nepodporuje, nabízí se nastavit jen ten nejvyšší. V případě, že je v okolí více sítí používající stejný kanál, mohou se navzájem rušit.

Související příspěvky: