Co je volnoběžná řemenice alternátoru?

Obsah

Co je volnoběžná řemenice alternátoru?

Co je volnoběžná řemenice alternátoru?

Volnoběžná řemenice alternátoru. Úlohou volnoběžné řemenice (také řemenice alternátoru s volnoběžkou) je odpojení alternátoru od nerovnoměrného otáčení klikového hřídele motoru. Alternátor představuje v pohonu agregátu největší setrvačný moment.

Jak se sledovat alternátor?

Sledování alternátoru 1 Podívejte se na měřič alternátoru. Pokud máte měřič napětí a proudu, odečtete z něj výstup alternátoru. 2 Poslouchejte při zapnutém motoru alternátor. Jsou-li špatná ložiska, můžete slyšet kvílivý zvuk vycházející z přední... 3 Zapněte rádio a vytočte motor. Rádio ztište, nebo přepněte na AM frekvenci, kde nehraje hudba. More ...

Kdo je příčinou poruchy alternátoru?

První díl, věnovaný právě problematice jednotlivých dílů alternátoru, nyní rozšíříme o konkrétní příčiny potenciálních závad vedoucích ke konkrétním důsledkům. Tyto informace by vám měli usnadnit identifikaci poruchy alternátoru, vyhledání vadného dílu a následné odstranění příčiny poruchy.

Kde je zavada v alternátoru?

Po usilovném pátrání jsem nakonec zjistil, že je zavada v alternátoru, a to konkrétně ve vadném signálu na kontaktu alternátoru WR (ALT-1), od kterého vede kabel do přístrojového panelu, kde jse spojen s kontrolkou pro NANEBÍJENÍ a zároveň přes diodu s kontrolkou pro CHYBĚJÍCÍ BRZDOVOU KAPALINU.

Související příspěvky: