Kdo jsou původci onemocnění z pitné vody?

Obsah

Kdo jsou původci onemocnění z pitné vody?

Kdo jsou původci onemocnění z pitné vody?

Hlavní původci onemocnění z pitné vody. Vibrio cholerae je bakterie způsobující choleru, životu nebezpečné onemocnění, které se projevuje těžkými vodnatými až krvavými průjmy. Ročně se ve světě vyskytne okolo jedné miliardy případů cholery a více než tři miliony úmrtí, především v Asii, Africe a Jižní Americe.

Jak poznat, že je kočka nemocná?

Jak poznat, že je kočka nemocná? Na kočkách jde někdy těžko poznat, že je trápí zdravotní obtíže. Typicky slabost nebo nemoc dlouho skrývají. Proto je důležité všímat si nejen tělesné kondice, ale i změn v chování.

Jak zvrací kočka?

Zvrací-li kočka jen občas, může to být způsobeno rychlým naplněním žaludku kvůli hltání nebo spolykáním většího množství chlupů. Pokud však kočka zvrací častěji než 1x za měsíc, zbystřete. Může se jednat o vážnější zdravotní problém, který vyžaduje návštěvu veterináře. Proč kočka hubne?

Může se kočka zvrací jen jednou za měsíc?

Zvrací-li kočka jen občas, může to být způsobeno rychlým naplněním žaludku kvůli hltání nebo spolykáním většího množství chlupů. Pokud však kočka zvrací častěji než 1x za měsíc, zbystřete. Může se jednat o vážnější zdravotní problém, který vyžaduje návštěvu veterináře.

Související příspěvky: