Co může způsobit bolest na pravé straně žebry?

Obsah

Co může způsobit bolest na pravé straně žebry?

Co může způsobit bolest na pravé straně žebry?

Bolest na pravé straně pod žebry mohou způsobovat následující onemocnění: 1 žlučové kameny 2 onemocnění jater 3 ledvinové kameny 4 pankreatitida ( zánět slinivky břišní – pozn. Iva Hédlová) 5 zápal slepého střeva 6 plynatost a nadýmání 7 onemocnění plic 8 zánět pohrudnice 9 selhání plic 10 zápal plic 11 rakovina plic 12 trávicí problémy 13 syndrom dráždivého tračníku 14 zauzlení střev 15 zánětlivé onemocnění střev 16 úraz More ...

Může být bolest pod žebry způsobena bolestí páteře?

Bolesti pod žebry může zapříčinit i defekt páteře, kdy plotýnky tlačí na nervy. Jde o intenzivní bolest, která je paradoxně v klidu ještě silnější. Tyto bolesti bývají často způsobené přetížením určitých svalových skupin, případně blokádou určitého segmentu zad po prudkém pohybu či nepřiměřeném zatížení.

Může jít o bolest pod pravým žebrem?

V tom případě může jít o podrážděný žlučník, o to více, pokud bolestem předcházela konzumace mastného a tučného jídla. Kromě žlučových kamenů nebo infekce žlučníku mohou bolesti pod pravým žebrem signalizovat i ledvinové kameny, plyny v trávicím traktu či onemocnění jater.

Může jít o bolest na levé straně žeberu?

Tato bolest potom může "vystřelovat" na přední hrudní stěnu až do oblasti srdce, čímž může imitovat příznaky akutního infarktu. V této oblasti se nachází slezina. Při intenzivní bolesti na levé straně žeber se tedy může jednat o poraněnou či zvětšenou slezinu.

Související příspěvky: