Jak se projevuje krvácení do mozku?

Obsah

Jak se projevuje krvácení do mozku?

Jak se projevuje krvácení do mozku?

Krvácení do mozku se projevuje celou řadou různých příznaků, jako jsou náhle vzniklé brnění, slabost, necitlivost nebo úplné ochrnutí obličeje, horní nebo dolní končetiny. Tyto příznaky se nejčastěji objevují jen na jedné straně těla.

Jaké jsou příznaky krvácení do mozku u dětí?

Příznaky krvácení do mozku a některé způsoby léčby jsou u dětí stejné jako u dospělých. Léčba krvácení do mozku u dětí závisí na místě, kde ke krvácení došlo a také na závažnosti příznaků. Podle statistik je cévní mozková příhoda v České republice třetí nejčastější příčinou úmrtí a invalidity ( 1 ).

Může dojít ke krvácení do mozku u novorozenců?

U novorozenců může dojít ke krvácení do mozku také v důsledku poranění při porodu nebo při traumatickém poranění břicha těhotné matky. Příznaky krvácení do mozku a některé způsoby léčby jsou u dětí stejné jako u dospělých.

Co jsou hlavní příčiny krvácení do mozku?

Mezi hlavní příčiny krvácení do mozku, mimo jiné, patří: 1 poranění hlavy (například při autonehodách nebo následkem otřesu mozku) 2 aneuryzma mozkových cév neboli vakovité rozšíření a oslabení stěny mozkové tepny, které může prasknout 3 extrémně vysoký krevní tlak 4 cévní malformace (vady cév v mozku) 5 onemocnění krve nebo onemocnění spojená s krvácením 6 onemocnění jater 7 mozkové nádory 8 užívání drog More ...

Související příspěvky: