Jak snížit cholesterol bez léků?

Obsah

Jak snížit cholesterol bez léků?

Jak snížit cholesterol bez léků?

14 tipů, jak snížit cholesterol bez léků 1 omezit, ideálně zcela vyloučit nevhodné technologické přípravy pokrmů – smažení, fritování, grilování 2 omezit příjem tučnějšího masa – nahradit ho kvalitními rybami, zvěřinou 3 z olejů volit kvalitnější, upřednostnit oleje s vyváženým poměr omega 3-6 nenasycených mastných kyselin 4 podle nejrůznějších výzkumů konzumace vajec hladinu cholesterolu zásadním způsobem neovlivňuje 5 ze sýrů volit spíše tvarohové, vyhnout se sýrem plísňovým, tučným, roztíratelným 6 svačiny pokrýt ovocem 7 přestat kouřit More ...

Jak se zbavit cholesterolu po snědení?

Po snědení alespoň dvou mrkví denně se u mnoha pacientů dostal cholesterol na únosnou hladinu. Pokud celé hodiny namáháte oči, pomozte jim přírodním lékem z medu a mrkve. Obsahuje lecitin, který rozpouští cholesterol, proto by ji měli povinně občas zařadit do jídelníčku zejména milovníci masa.

Co je špatného cholesterolu v krvi?

Ano, existuje mnoho potravin, které jsou chutné a zároveň snižují cholesterol. Pozor, hladinu špatného cholesterolu v krvi si nezvyšujeme jen nevhodnou stravou. Má na ni vliv i naše lenost, tedy nedostatek pohybu, naše zlozvyky, zejména kouření, ale i stres. Najdete je na trhu, na zahrádce i ve všech supermarketech.

Co je dobrý a špatný cholesterol?

Známe dva druhy cholesterolu a jednoduše jim říkáme dobrý a špatný. Takzvaný špatný způsobuje ucpávání cév a jeho hladina by proto měla být co nejnižší – od 2,6 do 3 mmol/l. Dobrý cholesterol je pro naše zdraví velmi důležitý, proto by jeho hladina měla být vyšší než než 1,3 mmol/l.

Související příspěvky: