Co jsou netopýři nebezpeční?

Obsah

Co jsou netopýři nebezpeční?

Co jsou netopýři nebezpeční?

Makoň dodává, že netopýři nejsou nijak nebezpeční, velice dobře se orientují jak za světla, tak tmy, do vlasů se nezamotávají ani do vás nenarazí. „V bytech mají rádi klidná vyvýšená místa, kam se mohou zavěsit. V praxi to pak vypadá tak, že musíme překontrolovat všechny závěsy, záclony, obrazy a nejrůznější štěrbiny.

Jak se živí netopýři?

Jak jsem se již výše zmínil, netopýři se živí převážně hmyzem – komáry, pakomáry, můrami, brouky..., ale známe ve světě i několik druhů netopýrů specializovaných na jinou potravu. Například někteří afričtí víkonosi loví žáby a obojživelníky, jiný druh netopýrů loví i drobné rybky, další sají květní nektar.

Proč se k vám nastěhují netopýři?

Na noc, nebo i na delší dobu, se k vám nastěhují netopýři. Netopýři nejsou lidem nebezpeční, naopak jde o užitečné a chráněné živočichy, ale jako spolubydlící za mnoho nestojí. Jak si je domů nepustit? Jednoduše. Víme, reklamy jsou otravné. A respektujeme, že je máte vypnuté :-) Budeme rádi, když nás podpoříte jinak.

Co je netopýří křídlo posvátných draků?

Jeho podobnost s křídlem posvátných draků jim připravila naprosto opačnou pozici a netopýři jsou ve zdejších končinách považováni za posly štěstí. Jak jsem již zmínil, netopýří křídlo je zcela odlišné od známého křídla ptačího. A netopýrovi tedy poskytuje naprosto jiné možnosti v letu, než jaké mají ptáci.

Související příspěvky: