Co je spánková apnoe?

Obsah

Co je spánková apnoe?

Co je spánková apnoe?

Spánková apnoe se projevuje poruchou dýchání až zástavou srdce. Jedná se v podstatě o poruchu spánku. Během spánku je tělo nedostatečně zásobováno kyslíkem. Dýchacími cestami prochází méně vzduchu, což se projevuje chrápáním, kterého si však postižný není vůbec vědom.

Jaký je stupeň invalidity?

2. stupeň invalidity (dříve částečný invalidní důchod) = pokles pracovní schopnosti pojištěnce o 50 % až 69 %. 3. stupeň invalidity (dříve plný invalidní důchod) = pokles pracovní schopnosti pojištěnce nejméně o 70 %.

Může vás spánková apnoe trpět?

Pokud ano, můžete trpět chorobou zvanou spánková apnoe, na kterou můžete podle vážnosti dostat i invalidní důchod. Spánková apnoe se projevuje poruchou dýchání až zástavou srdce. Jedná se v podstatě o poruchu spánku. Během spánku je tělo nedostatečně zásobováno kyslíkem.

Trápí vás nadměrná spánková apnoe?

Trápí vás nadměrná denní spavost v důsledku neklidného nočního spánku a brzkého ranního probuzení? Pokud ano, můžete trpět chorobou zvanou spánková apnoe, na kterou můžete podle vážnosti dostat i invalidní důchod. Spánková apnoe se projevuje poruchou dýchání až zástavou srdce. Jedná se v podstatě o poruchu spánku.

Související příspěvky: