Jaké jsou příznaky pohanky?

Obsah

Jaké jsou příznaky pohanky?

Jaké jsou příznaky pohanky?

Příznivé účinky pohanky 1 zmírňuje problémy křečových žil 2 snižuje riziko trombózy, infarktu a mozkové mrtvice 3 příznivě ovlivňuje funkci trávicího systému 4 odstraňuje popraskané žilky v oku 5 uklidňuje žaludeční a dvanáctníkové vředy 6 regeneruje jaterní buňky 7 napomáhá odbourávání cholesterolu v krvi 8 snižuje vstřebávání cholesterolu z potravy 9 usnadňuje léčbu hemeroidů More ...

Kdo je předchůdkyně Pohanka?

Pohanka je také významná krmná a medonosná rostlina. Planě rostoucí pohanka, předchůdkyně dnešní pohanky seté, pochází z jihovýchodní Asie, přesněji z Himalájí. Do Evropy ji ve 13. století pravděpodobně zavlekli tatarští bojovníci, kteří si pohanku vozili v kožených měšcích zavěšených na koňském sedle.

Proč je pohanka prospěšná?

Pohanka je velice prospěšná lidskému organismu, proto by měla patřit ke stálicím našeho jídelníčku. Je bohatým zdrojem na nejrůznější vitamíny a minerální látky. Nejdůležitější látkou, kterou pohanka obsahuje je rutin, který podporuje vstřebávání vitamínu C. Navíc příznivě působí na cévy a celý cévní systém vůbec.

Související příspěvky: