Proč je diastolický tlak vyšší než 90 mmHg?

Obsah

Proč je diastolický tlak vyšší než 90 mmHg?

Proč je diastolický tlak vyšší než 90 mmHg?

Pokud je diastolický tlak vyšší než 90 mmHg, jedná se o diastolickou hypertenzi, která je velmi nebezpečná, protože má vliv na zjizvení, ucpávání a snížení pružnosti malých cév. Následně může vést až k srdečnímu selhání či cévní mozkové příhodě. Vysoký diastolický tlak značí buď zvýšení hustoty krve, nebo zvýšení odporu malých cév.

Jaké jsou příznaky vysokého tlaku?

To je však na vysokém tlaku zrádné, neléčením se nemoc dále rozvíjí. Příznaky jsou: Vysoký krevní tlak, Bolest hlavy, Únava, Tlak na hrudi, Porucha spánku, Otok končetin, a další. Vysoký tlak – příčiny.

Co se týká vysokého krevního tlaku?

Vysoký krevní tlak, neboli hypertenze, je nejčastějším a velmi nebezpečným onemocněním kardiovaskulárního systému. O jeho vznik se kromě jiného zasazuje i špatný životní styl. Říká se mu tichý zabiják, a to z toho důvodu, že plno lidí se o svém vysokém tlaku dozví až při náhodné kontrole u lékaře.

Pokud se vám nepodaří vysoký krevní tlak snížit?

Nezapomeňte, pokud se vám ani po dvou měsících nepodaří vysoký krevní tlak snížit formou potravinových doplňků a volně dostupných léků, vyhledejte lékaře, a to i v dalších případech pokud: 1 trpíte obezitou, 2 máte vysoký krevní tlak v rodině 3 vaše hodnoty se nesnižují a zůstávají na horních hodnotách mezi 130-139 a dolních hodnotách 86-89. More ...

Související příspěvky: