Proč použít pleťový olej?

Obsah

Proč použít pleťový olej?

Proč použít pleťový olej?

Pokud se pro ně rozhodnete, musíte dodržovat jednu hlavní zásadu: pleťový olej patří vždy na navlhčenou pleť. Olej sám o sobě totiž nemá hydratační vlastnosti, ale zato má jednu výbornou schopnost, a to uzamknout v pleti vlhkost, která na ní je.

Jaké jsou přírodní oleje na pleti?

Některé firmy bohužel přírodní oleje míchají s minerálními oleji (vyrobenými z ropy) nebo silikony, a ty by vám na pleti mohly nadělat víc škody než užitku. Zohledněte také svůj typ pleti a podle toho olej vybírejte:

Proč použít olej na očištěnou pleť?

Olej sám o sobě totiž nemá hydratační vlastnosti, ale zato má jednu výbornou schopnost, a to uzamknout v pleti vlhkost, která na ní je. Máte tedy dvě možnosti: Očištěnou pleť lehce navlhčit vodou a navlhčenýma rukama do ní vmasírovat nebo vklepat pár kapek pleťového oleje.

Jaké oleje použít na suchou pleť?

Zohledněte také svůj typ pleti a podle toho olej vybírejte: Na suchou pleť volte bambucké máslo, jojobový, ricinový nebo avokádový olej. My jsme si oblíbily tento jemný pleťový olej: bambucké máslo od L´Occitane. Pro zpomalení tvorby vrásek a hydrataci zralé pleti používejte arganový, rakytníkový, malinový nebo šípkový olej.

Související příspěvky: