Jaká je nejlepší voda pro zalévání masožravých rostlin?

Obsah

Jaká je nejlepší voda pro zalévání masožravých rostlin?

Jaká je nejlepší voda pro zalévání masožravých rostlin?

Ideální voda pro zalévání masožravých rostlin by měla obsahovat jen minimální množství minerálů a rozpuštěných solí, které se rády usazují a způsobují pěstitelům nepříjemnosti. Nejlepší je tedy voda destilovaná nebo filtrovaná z reverzní osmózy.

Proč se voda nazývá oxid vodný?

Systematicky se voda nazývá „oxidan“ (od názvosloví IUPAC 93 ), vycházející z toho, že se jedná o anorganický jednojaderný hydrid (proto končí na příponu „-an“ ). IUPAC uvádí ve svých názvoslovných doporučeních i anglický systematický název „dihydrogen oxide“, obdobný český název „oxid vodný“ se v odborné literatuře nepoužívá.

Jak velká je spotřeba vody v Česku?

Celková spotřeba vody v ČR je 57 tisíc litrů vody na osobu za rok. Roční spotřeba vody pouze v českých domácnostech (tedy bez průmyslu a zemědělství) činí 32,5 tisíc litrů na osobu, to jest přes 89 litrů denně. Cena vody se v česku liší podle okresu - pohybuje se mezi 45-160 Kč.

Kdo je chemickým vzorcem vody?

Voda, chemickým vzorcem H 2 O, systematický název oxidan, je chemická sloučenina vodíku a kyslíku. Spolu se vzduchem, resp. zemskou atmosférou, tvoří základní podmínky pro existenci života na Zemi. Za normální teploty a tlaku je to bezbarvá, čirá kapalina bez zápachu, v silnější vrstvě namodralá.

Související příspěvky: