Co se týče vody s hodnotou 7?

Obsah

Co se týče vody s hodnotou 7?

Co se týče vody s hodnotou 7?

Voda s hodnotou pH 7 se považuje za neutrální. Všechny hodnoty nižší než 7 jsou označovány jako kyselé, každá hodnota větší než 7 je označována jako zásaditá (alkalická). Voda z vodovodu má zpravidla hodnotu pH mezi 7,0 a 7,5. Kyselé roztoky mají hodnotu pH nižší než 7.

Proč se voda nazývá oxid vodný?

Systematicky se voda nazývá „oxidan“ (od názvosloví IUPAC 93 ), vycházející z toho, že se jedná o anorganický jednojaderný hydrid (proto končí na příponu „-an“ ). IUPAC uvádí ve svých názvoslovných doporučeních i anglický systematický název „dihydrogen oxide“, obdobný český název „oxid vodný“ se v odborné literatuře nepoužívá.

Jak velká je spotřeba vody v Česku?

Celková spotřeba vody v ČR je 57 tisíc litrů vody na osobu za rok. Roční spotřeba vody pouze v českých domácnostech (tedy bez průmyslu a zemědělství) činí 32,5 tisíc litrů na osobu, to jest přes 89 litrů denně. Cena vody se v česku liší podle okresu - pohybuje se mezi 45-160 Kč.

Co se ovlivňuje pH vody?

pH vody 1 Velký a perfektně fungující filtr. Nitrifikační proces, během kterého se ve filtru pomocí bakterií voda zbavuje... 2 Množství řas. U dobře fungujících jezírek, kde jsou řasy pod kontrolou, se ovlivňování pH nemusíme obávat. 3 Dopouštění nevhodné vody do jezírka. Při doplňování vody z nevhodných zdrojů (studna, vrt, řeka či rybník) musíme... More ...

Související příspěvky: