Co jsou vodové barvy?

Obsah

Co jsou vodové barvy?

Co jsou vodové barvy?

Vodové barvy jsou, jak už název napovídá, rozpustné ve vodě. Nejčastěji se maluje na papír, ale můžete vodovky použít i při malování na látku, plast nebo dřevo. Malování akvarelovými nebo vodovými barvami není jednoduché a patří k těm složitějším technikám.

Jaké jsou testy barvosleposti?

Testy barvocitu: Vidíte barvy takové, jaké opravdu jsou? 1 Existují dva typy testů barvosleposti:. Screeningové testy, které mohou odhalit přítomnost problému týkajícího se vidění... 2 Screeningové testy barvosleposti. Nejčastěji používaným screeningovým testem barvosleposti je Ishiharovy testy... 3 Kvantitativní testy barvosleposti. Pro podrobnější rozbor barvosleposti a/nebo... More ...

Co jsou kvantitativní testy barvosleposti?

Podrobnější, kvantitativní testy, kterou mohou odhalit poruchy barvocitu a dále určit druh a závažnost barvosleposti. Nejčastěji používaným screeningovým testem barvosleposti je Ishiharovy testy barvosleposti.

Jak testovat barvosleposti u pacientů?

Oční lékaři používají Ishiharovy tabulky k testování barvosleposti u pacientů. Jestliže někdo nevnímá červenou a zelenou barvu, nemusí na obrázku vidět červenou číslici.

Související příspěvky: