Jaké jsou cíle Zelené dohody pro Evropu?

Obsah

Jaké jsou cíle Zelené dohody pro Evropu?

Jaké jsou cíle Zelené dohody pro Evropu?

Toho dosáhneme tak, že ve všech oblastech politiky přeměníme klimatické a environmentální výzvy v příležitosti a zajistíme, aby byl tento přechod inkluzivní a spravedlivý pro všechny. Zelená dohoda pro Evropu je plán obsahující opatření, která mají: zabránit ztrátě biologické rozmanitosti a snížit znečištění.

Co je Zelená dohoda pro Evropu?

Zelená dohoda pro Evropu je plán obsahující opatření, která mají: zabránit ztrátě biologické rozmanitosti a snížit znečištění. V tomto plánu jsou uvedeny potřebné investice a dostupné finanční nástroje. Rovněž je v něm vysvětleno, jak zajistit spravedlivou a inkluzivní transformaci. EU se chce do roku 2050 stát klimaticky neutrálním kontinentem.

Co je Zelená dohoda?

Podle Evropské komise má Zelená dohoda následující hlavní prvky: 1 zvýšení ambic Evropské unii v oblasti klimatu pro roky 2030 a 2050, 2 dodávky čisté, dostupné a bezpečné energie, 3 aktivizace průmyslu pro čisté oběhové hospodářství, 4 výstavba a renovace za účinného využívání energie a zdrojů, 5 urychlení přechodu k udržitelné a inteligentní mobilitě, More ...

Související příspěvky: