Co je cílem ketogenní diety?

Obsah

Co je cílem ketogenní diety?

Co je cílem ketogenní diety?

Cílem ketogenní diety je uvést tělo do stavu “ketózy” a udržet ho v ní. Snadnou cestou k dosažení ketózy je vysokoproteinová dieta MyKETO. Dodržováním dietního plánu se vyvarujete dietních chyb vedoucích k přerušení ketózy. Udržet tělo pohodlně v ketóze je při dobře sestaveném dietním plánu velmi jednoduché.

Co je ketogenní dieta?

Ketogenní dieta patří mezi nejdiskutovanější témata zdravého životního stylu nebo sportovní výživy a dá se očekávat, že ještě nějakou dobu bude plnit titulky nutričních časopisů a bulvárů. Ketogenní dieta se s úspěchem dostala i do povědomí laické veřejnosti.

Jak se objevila ketogenní dieta u dětí?

Ketogenní dieta se objevila ve dvacátých letech minulého století, kdy ji Dr. Rusell Morse Wilder začal využívat v některých případech při léčbě epilepsie u dětí. Ačkoliv s ní měl řadu úspěchů, byla na dlouhá léta zapomenuta a opět se o ní začalo mluvit až na konci minulého milénia.

Jaký je jídelníček keto diety?

Ilustrační jídelníček keto diety Energie: 2 571 kcal (10 800 kJ), Sacharidy: 40 gramů (160 kcal nebo 680 kJ), Bílkoviny: 117 gramů (468 kcal nebo 1 989 kJ), Tuky: 213 gramů (1 917 kcal nebo 8 094 kJ), Vláknina: 18 gramů Snídaně: 2 celá vejce, restované zelené fazolky (50 g) a baby špenát (50 g) na řepkovém oleji (30 ml), cherry rajčata (100 g)

Související příspěvky: