Co je strukturální nezaměstnanost?

Obsah

Co je strukturální nezaměstnanost?

Co je strukturální nezaměstnanost?

Strukturální nezaměstnanost je: Vzniká v důsledku strukturálních změn, kdy se některá odvětví zmenšují a jiná naopak expandují. Zmenšující se odvětví propouštějí část zaměstnanců a ti si mohou nalézt práci v expandujících odvětvích.

Jaké jsou zásady nezaměstnanosti?

V zásadě nezaměstnanost můžeme rozdělit na: dobrovolnou - někteří lidé po určitou dobu nechtějí být zaměstnáni, nevyhovuje je jim mzda, vzdálenost dojižděni za prací nebo jim vyhovuje být po určitou dobu bez zaměstnání. Vedle nich je v každé společnosti malá část populace, která zaměstnání nehledá vůbec.

Co je nezaměstnanost?

Nezaměstnanost je stav, kdy na trhu práce je přebytek nabídky práce ze strany žadatelů o zaměstnání nad poptávkou po práci ze strany zaměstnavatelů. Je stav, kdy firmy při dané výši mezd nechtějí příjímat další zaměstnance. Je to stav, kdy část práceschopného obyvatelstva nemá zaměstnání a neúčastní se tak pracovního procesu.

Jak se nezaměstnanost rozdělit?

V zásadě nezaměstnanost můžeme rozdělit na: 1 dobrovolnou - někteří lidé po určitou dobu nechtějí být zaměstnáni, nevyhovuje je jim mzda, vzdálenost dojižděni za... 2 nedobrovolnou - je dána tím, není k dispozici dostatek pracovních míst; tedy stav, kdy počet nezaměstnaných, kteří... 3 frikční - krátkodobá nezaměstnanost. Lidé hledají nová pracovní místa, protože mění... More ...

Související příspěvky: