Co obsahuje vývar z kostí?

Obsah

Co obsahuje vývar z kostí?

Co obsahuje vývar z kostí?

Shrnutí: Vývar z kostí obsahuje řadu zdravých a pro organizmus prospěšných látek a živin. Může působit protizánětlivě, pomáhá při hubnutí, zlepšuje zdraví kostí a kloubů a zlepšuje kvalitu spánku a fungování mozku.

Co je potenciální přínos vývaru z kostí?

Mezi potenciální přínos vývaru z kostí pro lidské zdraví, patří: 1 Protizánětlivé účinky: Díky obsahu glycinu může mít vývar z kostí určité protizánětlivé a antioxidační účinky ( 1, 2 ). 2 Hubnutí: Čistý vývar z kostí obsahuje velmi málo kalorií, ale přesto vás dokáže dobře zasytit. ... 3 Zdravé klouby: Vývar z kostí obsahuje glukosamin a chondroitin, které prokazatelně zlepšují zdraví kloubů a zmírňují projevy artrózy (osteoartrózy) ( 5, 6, 7 ).

Co je důležité pro zdraví kostí?

Zdravé kosti: Vývar z kostí obsahuje řadu prvků a živin, které jsou důležité pro zdraví kostí, včetně vápníku, hořčíku a fosforu. Spánek a funkce mozku: Užívání aminokyseliny glycinu před spaním prokazatelně zlepšuje spánek a fungování mozku ( 8, 9, 10 ).

Co se docílí při vývaru z kostí?

Přidáním kyselin (například octa nebo citronové šťávy) docílíme toho, že se kolagen a pojivové tkáně obsažené v kostech ve vývaru hezky rozloží. Výsledkem je chutná a výživná tekutina, která se běžně používá jako základ polévek a omáček. V poslední době se vývar z kostí stal oblíbeným nápojem lidí, kteří se snaží dbát o své zdraví.

Související příspěvky: