Co je osvobození od DPH při prodeji pozemku?

Obsah

Co je osvobození od DPH při prodeji pozemku?

Co je osvobození od DPH při prodeji pozemku?

Osvobození od DPH při prodeji pozemku. Obecně je dodání (prodej) pozemku předmětem daně (DPH) jako u dodání (prodeje) jakéhokoliv jiného „zboží“. není stavebním pozemkem. Tyto dvě podmínky musí být pro přiznání osvobození splněny současně.

Kdo je osvobozen od DPH?

Od DPH je vždy osvobozen převod (dodání) pozemku, který netvoří funkční celek se stavbou pevně spojenou se zemí, a osvobozeno je též dodání pozemku, který není stavebním pozemkem. Foto: Fotolia. Novela zákona o dani z přidané hodnoty si pro nás od roku 2016 připravila kromě kontrolního hlášení také změny v oblasti nemovitostí.

Kdo je osvobozen od daně z prodeje nemovitosti?

Osvobození od daně z prodeje nemovitosti 1 Jste vlastníkem nemovitosti minimálně 5 let. Od daně z příjmu jste osvobozeni, splníte-li tzv. časový test. 2 Bydlíte min. 2 roky těsně před prodejem. Jestli jste nesplnili pětiletý časový test, nezoufejte, pořád máte šanci. 3 Využijete peníze na uspokojení vlastní bytové potřeby. Pokud jste se nevešli do žádné z prvních dvou... More ...

Co je daň z příjmu při prodeji nemovitosti?

Daň z příjmu při prodeji nemovitosti. Jediná daň, kterou musí v roce 2020 odvést běžný prodávající (fyzická osoba), je klasická daň z příjmu. Její výše záleží na tom, za kolik jste nemovitost původně pořídili a za kolik prodáváte, protože se daní pouze váš zisk.

Související příspěvky: