Kdo je nejmenším ptákem na naší planetě?

Obsah

Kdo je nejmenším ptákem na naší planetě?

Kdo je nejmenším ptákem na naší planetě?

Kolibřík není jen nejmenším ptákem na naší planetě, ale také jedním z nejkrásnějších tvorů vytvořených přírodou. Úžasná tvorba překvapí svým životem a rozhodnou dispozicí. Ale pojďme se dozvědět něco o tomto miniaturním ptákovi.

Jak velké je nejmenší kolibřík?

Například tvrzení, že nejmenší kolibřík váží 20 g, je chybné, protože velmi miniaturní druh, zvaný kolibřík, se může chlubit zástupci o hmotnosti asi 2 g. Tyto drobky se nacházejí hlavně na Kubě a dosahují rozměrů menších než 7 cm, zatímco největší z existujících kolibříků může vyrůst až na 22 cm.

Co je kolibřík?

Kolibřík je pták, který při létání tráví obrovské množství energie, takže je často nucen krmit. Během doby trvání aktivity dochází k příjmu potravy každých 10 minut. Ukazuje se, že během dne tyto drobky jíst množství potravin, o váhu větší než hmotnost jejich vlastního těla.

Existuje mnoho druhů kolibříků?

Existuje mnoho (asi 330) druhů kolibříků. Mezi zástupci tohoto řádu je možné nalézt ptáky, jejichž velikost se podobá většímu hmyzu než ptákům. Například tvrzení, že nejmenší kolibřík váží 20 g, je chybné, protože velmi miniaturní druh, zvaný kolibřík, se může chlubit zástupci o hmotnosti asi 2 g.

Související příspěvky: