Kde se nachází Spojené království?

Obsah

Kde se nachází Spojené království?

Kde se nachází Spojené království?

Ke Spojenému království patří i řada menších závislých území roztroušených po celém světě. – Spojené království leží na ostrově Velká Británie, dále v severovýchodní části ostrova Irsko, na souostrovích Hebridy, Orkneje a Shetlandy a na řadě menších ostrovů ( Man, Wight, Normanské ostrovy ).

Kdo je královnou Spojeného království?

1. Královna Spojeného království je zákonným vlastníkem jedné šestiny zemského povrchu. 2. Pokud ve Spojeném království dosáhnete 100 let, obdržíte narozeninové přání přímo od královny. 3. Spojené království utratilo 15,8 miliard USD za počítačový systém pro zdravotnictví, který selhal a byl odstaven v roce 2013.

Jak se dělí Spojené království?

Administrativní dělení: 4 historické země ( Anglie, Wales, Skotsko, Severní Irsko ), které se dále dělí; Anglie na 39 hrabství a 7 metropolitních hrabství, Wales na 8 hrabství, Skotsko na 12 regionů, Severní Irsko na 26 distriktů. Ke Spojenému království patří i řada menších závislých území roztroušených po celém světě.

Kde leží Spojené království?

– Spojené království leží na ostrově Velká Británie, dále v severovýchodní části ostrova Irsko, na souostrovích Hebridy, Orkneje a Shetlandy a na řadě menších ostrovů ( Man, Wight, Normanské ostrovy ). Pobřeží je většinou členité, s řadou hlubokých zálivů, místy s útesy.

Související příspěvky: