Jaké jsou příčiny deprese?

Obsah

Jaké jsou příčiny deprese?

Jaké jsou příčiny deprese?

Deprese 1 Faktory ovlivňující vznik deprese. Existuje více činitelů, které mohou zvýšit pravděpodobnost či přímo zapříčinit vznik... 2 Znaky deprese. Depresivní onemocnění je individuální a může mít různý průběh. Jednotlivé druhy deprese mají jiné... 3 Druhy deprese. Mezinárodní klasifikace nemocí pro rok 2014 (MKN-2014) definuje mnoho druhů depresí. Já uvádím ty... More ...

Může deprese změnit mozek?

Mimo prokazatelných vazeb byla objevena skutečnost, že vedle biologické poruchy může deprese v průběhu času změnit mozek dalekosáhlým způsobem. Deprese má totiž několik fází. Zatímco se u některých může onemocnění ustálit, jiní mohou během desetiletí pocítit zhoršení, která mohou přerůst v neschopnost pracovat a provádět rutinní lidské činnosti.

Jak se projevuje zánět v mozku?

„Větší zánět v mozku je častou reakcí na postup degenerativních mozkových onemocnění, jako u Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby,“ uvedl autor studie Jeff Meyer z Centra pro závislost a duševní zdraví (CAMH) v Torontu. Z nových bádání vyplývá, že by měla společnost změnit pohled na depresi a její účinky.

Jaké jsou léčby deprese?

Deprese prochází různými fázemi, která vyžadují odlišné léčebné postupy. Její vývoj lze přirovnat například k ranným a pozdějším stádiím Alzheimerovy choroby. Léčba deprese by tak neměla být přehlížena a podceňována, neboť účinné a specifické metody mohou výrazně přispět k lepšímu zdraví pacientů.

Související příspěvky: