Jaké jsou náplně chladiva R22 v Brd?

Obsah

Jaké jsou náplně chladiva R22 v Brd?

Jaké jsou náplně chladiva R22 v Brd?

Celkové množství chladiva R22 obsaženého v instalovaných zařízeních na území BRD je odhadováno na cca 16.000 tun. Hlavními oblastmi použití jsou velké systémy živnostenského chlazení, průmyslová chladicí zařízení a velké klimatizační systémy, jejichž průměrná velikost náplně chladiva je větší než 250 kg.

Kdy použít náhradní chladivo za R22?

Jako náhradní chladivo za R22 není vhodné to chladivo, které shora uvedené body splňuje jenom při vynaložení neúměrně vysokých nákladů nebo které vyžaduje neúměrně náročná opatření, aby tyto požadavky vůbec mohly být splněny. Materiálové vlastnosti: Problémy s kovovými materiály při přechodu na náhradní chladiva za R22 vznikají spíš zřídka.

Kdo je výrobce chladicích zařízení R22?

Řemeslník, výrobce chladicích zařízení, který chladivo R22 odsaje ze zařízení svého zákazníka, musí vést záznamy o druhu a množství získaného chladiva. Zápisy musí uchovávat minimálně po dobu pěti let.

Co je chladivo R22?

Chladivo R22 (HFCKW) je chladivem, které v nedávné minulosti dosáhlo největšího rozšíření, především díky předchozímu zákazu chladiv FCKW, a s nejširší oblastí nejrůznějších aplikací od hlubokých teplot až po klimatizační zařízení a tepelná čerpadla. Poměrné rozdělení četností jednotlivých aplikací je v různých státech EU různé.

Související příspěvky: