Jak se mění podmínky vstupu do Mexika?

Obsah

Jak se mění podmínky vstupu do Mexika?

Jak se mění podmínky vstupu do Mexika?

Ačkoli vstup do Mexika je stále relativně málo omezen, každým dnem se mění jak intenzita kontrol a podmínek vstupu na letištích, tak existující letecká spojení. Každý z federálních států Mexika upravuje podmínky a opatření na svém území dle svých pravomocí.

Jak vyplnit žádost o vstup do Mexika?

Před vstupem do země je třeba vyplnit online formulář zde. Doporučuje se cestování do Mexika omezit na skutečně klíčové a nezbytné důvody, které zároveň budete moci prokázat písemnými dokumenty při vstupu ( více o příslušných dokumentech zde) Tato podpůrná dokumentace musí být ve španělštině.

Jaké jsou podmínky pro návrat do Mexika?

Každý z federálních států Mexika upravuje podmínky a opatření na svém území dle svých pravomocí. Podmínky pro návrat do ČR: Cestující z této země (jak cizinci, tak čeští občané) musí před vstupem do ČR vyplnit příjezdový formulář a absolvovat PCR test nebo karanténu.

Jak se přihlásit na mexické hranice?

Podmínky vstupu: I přes oficiální otevřenost mexických hranic se zejména na mezinárodním letišti v Mexico City množí případy nevpuštění do země, a to i pro cestovatele, kteří prokáží místo svého pobytu a prostředky na něj. Před vstupem do země je třeba vyplnit online formulář zde.

Související příspěvky: