Co je speciální příplatek v nepřetržitém provozu?

Obsah

Co je speciální příplatek v nepřetržitém provozu?

Co je speciální příplatek v nepřetržitém provozu?

Speciální příplatek zde neexistuje, ovšem je nutné si být vědom toho, že i v nepřetržitém provozu máte nárok na všechny příplatky. To znamená, že když vaše směna vyjde na víkend, dostanete příplatek 25 %, když na noc, tak příplatek 20 % a když na svátek, tak buď dostanete placené náhradní volno, nebo 100% příplatek.

Jaký je příplatek za práci v noci?

Příplatek za práci v noci. Příplatek za práci v noci činí 20 % z hrubého platu a minimálně 10 % z hrubé mzdy zaměstnance a jeho opodstatnění je zřejmé – práce v noci znamená zásah do osobního života a zároveň teoreticky i horší pracovní podmínky. Příplatek za svátek

Jaký je příplatek za dělenou směnu?

Příplatek za dělenou směnu. Pokud je směna přerušena jednou alespoň dvouhodinovou pauzou, nebo více pauzami v délce dohromady alespoň 2 hodiny, je příplatek za každou takovou směnu 30 %.

Jaký je příplatek za každou takovou směnu 30 %.?

Výší příplatku ke mzdě lze však upravit kolektivní smlouvou, nebo smlouvou mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Pokud je směna přerušena jednou alespoň dvouhodinovou pauzou, nebo více pauzami v délce dohromady alespoň 2 hodiny, je příplatek za každou takovou směnu 30 %.

Související příspěvky: