Jak nastavit uživatelské účty?

Obsah

Jak nastavit uživatelské účty?

Jak nastavit uživatelské účty?

Uživatelské účty a správné nastavení práv nebo šifrování bývají často podceňovány, resp. naopak přeceňovány. Přinášíme osvědčené tipy, se kterými je zvládnete správně. Níže uvedené tipy představují některé možnosti nastavení uživatelských účtů, vždy je důležité, abyste konfiguraci vytvořili na míru svému systému.

Co jsou místní a doménové účty?

Uživatelské účty mohou být v zásadě dvojího typu: takzvané místní a doménové. Jak již samotné označení první varianty napovídá, místní účty uchovávají informace o uživatelích přímo v daném počítači, kdežto jejich doménové alternativy se nacházejí na jednom centrálním stroji (takzvaný řadič domény).

Jaký je typ účtu v systému Windows 10?

V systému Windows 10 existují dva typy uživatelských účtů, přičemž každý typ účtu má různé úrovní přístupu. V následujícím seznamu jsou uvedeny typy účtů a úrovně řízení pro každý z nich. Standardní účet. Může jít o místní uživatelský účet nebo propojený účet Microsoft. Možnost měnit, upravovat nebo odstraňovat heslo.

Jak nastavit ochranu účtu heslem?

Jestliže doma používáte počítač ve dvou až třech lidech a nemáte před sebou příliš co tajit, můžete ochranu účtu heslem úplně vypnout, případně v rámci jednoho společného účtu nastavit automatické přihlašování.

Související příspěvky: