Jak se připravuje japonská jídla?

Obsah

Jak se připravuje japonská jídla?

Jak se připravuje japonská jídla?

Japonská jídla 1 Donburi 丼. V principu se jedná o velkou misku rýže, na niž se naklade maso či něco jiného, a obvykle zapeče s cibulí,... 2 Gjóza 餃子. Základem je tenké těsto, do něhož se zabalí směs mletého masa se zeleninou a kořením. I když se připravuje i... 3 Karé カレー. Jedná se o jedno z nejtypičtějších japonských jídel. Základem je hustá omáčka z másla, mouky a několika... More ...

Co je typické japonské jídlo?

Typické japonské jídlo představuje příloha (rýže, případně nudle), hlavní jídlo, polévka miso a nakládaná zelenina. Vše je servírováno v jednotlivých dřevěných mističkách, což je součástí estetického dojmu, na kterém si Japonci při servírování čehokoli dávají velice záležet.

Co je typická Japonská kuchyně?

Japonská kuchyně 1 Obecně o japonské kuchyni. Typické japonské jídlo představuje příloha (rýže, případně nudle), hlavní jídlo, polévka miso a nakládaná zelenina. 2 Japonská jídla. V principu se jedná o velkou misku rýže, na niž se naklade maso či něco jiného, a obvykle zapeče s cibulí, vajíčkem a sójovou omáčkou. 3 Poznávací zájezdy. Intenzivní zájezd ušitý na míru jak milovníkům historie a kultury, tak gurmánům, kteří chtějí poznat japonské jídlo v autentickém prostředí.

Související příspěvky: