Jaké jsou současné pravidla basketbalu?

Obsah

Jaké jsou současné pravidla basketbalu?

Jaké jsou současné pravidla basketbalu?

Dnešní pravidla povolují volné střídání a profesionální soupisky povolují až 12 hráčů. Následující část popisuje a analyzuje rozestavení, systémy a strategii basketbalu. Většina týmů dává do základní sestavy dva rozehrávače, dvě křídla a pivota.

Kdo je nejlepším pivem v basketbalu?

Nejlepšími pivoty NBA jsou strach nahánějící Wilt Chamberlain, Bill Russell a Kareem Abdul-Jabbar z dřívějška, David Robinson, Shaquille O'Neal, Hakeem Olajuwon a Alonzo Mourning v dnešní NBA. Rozehrávači zajišťují předávání míče a strukturu útoku. Rozehrávačem je přednostně hráč, který bezchybně ovládá míč a rozjíždí útok.

Kdo je nejlepším křídlem v basketbalu?

Karl Malone z Utahu je dnes jedním z nejlepších velkých křídel. Ze všech herních systémů se metody vhození míče do koše rozvíjejí nejdramatičtěji. Po celá léta se basketbal hrál s patami pevně přilepenými k zemi a ti, kteří ukázali pohyb vzhůru, byli trestáni za to, že se předvádějí. Střelba oběma rukama byla dálkovou zbraní.

Jak hrát basketbal v basketbalu?

Basketbal hrají dvě družstva, každé s pěti hráči. Úlohou každého družstva je vhodit míč do soupeřova koše a soupeři zabránit, aby získal míč nebo dosáhl koše. Míč se smí přihrávat, házet, odrážet, kutálet nebo se s ním může driblovat v libovolném směru.

Související příspěvky: