Proč je japonština hodně založený na kontextu?

Obsah

Proč je japonština hodně založený na kontextu?

Proč je japonština hodně založený na kontextu?

Japonština je totiž jazyk hodně založený na kontextu, takže se osobní zájmena používají velmi málo. Na druhou stranu ale zase existuje od každého zájmena několik verzí závisejících na tom, kdo zrovna hovoří, nebo o kom hovoří. Víme už také, že v japonštině je důležité dodržovat zdvořilosti.

Co se používá v japonštině za jménem člověka?

V japonštině se obvykle za jménem člověka používají zdvořilostní tituly, toho jste si určitě všimli (například při koukání na anime).Nejobvyklejší je san, což znamená pan, paní nebo slečna.Takže například pan Yamada by byl Yamada-san. Další běžná oslovení jsou sama, sensei, kun a chan.Tyto se také používají za jménem.

Co znamená "San" v Japonsku?

Nejobvyklejší je san, což znamená pan, paní nebo slečna. Takže například pan Yamada by byl Yamada-san. Další běžná oslovení jsou sama, sensei, kun a chan. Tyto se také používají za jménem. Popišme si použití těchto titulů podrobně. V Japonsku je používání těchto titulů považováno za velmi důležité.

Který je Systém japonského písma?

Systém japonského písma patří k nejsložitějším na světě – používá se kombinace čínských znaků (kandži) a dvě fonetické slabičné abecedy (hiragana a katakana), v některých případech i latinka (rómadži).

Související příspěvky: