Co se týče pH moči?

Obsah

Co se týče pH moči?

Co se týče pH moči?

PH moči je závislé hlavně na stravě a stavu acidobazické rovnováhy. S tím, že zásadité pH může být v důsledku vegetariánské stravy, bakteriální zánět močových cest nebo metabolická dysbalance. Kyselé pH může být v důsledku dehydratace, zvýšeného příjmu bílkovin, hladovění, při diabetu a další.

Co je pH moči zdravého člověka?

PH moče je snad nejdůležitější a snadno kontrolovatelný ukazatel stavu škodlivin v organizmu. PH moči zdravého člověka je 6,4 a vzhledem k tomu, že většina lidí má nevhodnou stravou vytvořen dlouhodobý deficit zásaditých látek v organizmu, doporučuji minimálně po dobu nutnou k odeznění zdravotních potíží dodržovat PH 7 a více.

Jak se měřit pH moči?

Naopak zásaditou moč (při pH nad 7) lze využít k pomalému rozpouštění kamenů z kyseliny močové. Pokud chceme měřit pH moči, je nutné vždy stanovení pH provádět v čerstvé ranní moči.

Na čem závisí pH moči?

Na čem závisí pH moči? Z výše uvedeného vyplývá, že pH moči do značné míry závisí na tom, jaký druh potravin člověk přijímá. Pokud přijímáme hodně bílkovin (maso), bude naše moč kyselejší, pokud naopak jíme více rostlinné stravy a pijeme hodně mléka bude naše moč zásaditější.

Související příspěvky: