Jak se instantní káva vyrábí?

Obsah

Jak se instantní káva vyrábí?

Jak se instantní káva vyrábí?

Existují dva hlavní způsoby, jak se instantní káva vyrábí: 1 Sušení rozprašováním: Kávový extrakt je rozprašován v horkém vzduchu, který rychle vysušuje kapičky vody a směs... 2 Sušení mražením: Kávový extrakt je zmražen a rozsekán na malé kousky, které jsou následně usušeny za nízké teploty ve... More ...

Co obsahuje instantní káva?

Instantní káva obsahuje řadu účinných antioxidantů, stejně jako káva zrnková ( 10, 11 ). Podle jedné studie instantní káva dokonce obsahuje větší množství antioxidantů než káva zrnková, což je způsobeno procesem úpravy zrn ( 12 ). Jeden šálek instantní kávy obsahuje pouze 4 kalorie a malé množství draslíku, hořčíku a niacinu (vitamín B3) ( 13 ).

Proč se mletá káva vyrábí?

Mletá káva se vyrábí rozemletím kávových zrn, tedy stejnou metodou jako běžná zrnková káva. Poté následuje fáze sušení. Výsledkem je vznik suché sypké hmoty - prášku, který se následným přidáním do vody rozpouští.

Co se říká instantní káva rozpustná?

Proto se instantní kávě také říká káva rozpustná. Sušení rozprašováním: Kávový extrakt je rozprašován v horkém vzduchu, který rychle vysušuje kapičky vody a směs přeměňuje na jemný prášek nebo malá zrníčka. Sušení mražením: Kávový extrakt je zmražen a rozsekán na malé kousky, které jsou následně usušeny za nízké teploty ve vakuu.

Související příspěvky: