Jaká je sláva španělských vín?

Obsah

Jaká je sláva španělských vín?

Jaká je sláva španělských vín?

Její sláva vrcholí v roce 1991, kdy jako první vinařská oblast ve Španělsku získává nejvyšší stupeň španělské apelace DOCa (Denominación de Origen Calificada). Přestože od 90. let dvacátého století ve výrobě vín významně vzrůstá konkurence a na španělském trhu se začíná objevovat stále...

Kdo je vinařská oblast Španělska?

Je to vinařská oblast na severu Španělska, která se výrobou fantastických vín proslavila již ve druhé polovině 19.století. Její sláva vrcholí v roce 1991, kdy jako první vinařská oblast ve Španělsku získává nejvyšší stupeň španělské apelace DOCa (Denominación de Origen Calificada).

Kdo je hvězdou španělských regionů?

Vycházející hvězdou mezi španělskými regiony je bezpochyby maličká vinařská oblast Bierzo DO. Nachází se severozápadně od Léonu vedle Galície a má i podobné mikroklima. Vína tohoto regionu jsou zcela odlišná oproti zbytku Španělska a jsou založená na modrých odrůdách Mencía a Garnacha Tintorera a z bílých odrůd pak hlavně Godello a Doňa Blanca.

Co je španělština?

Španělsko je konstituční monarchií, členem Evropské unie, NATO a dalších organizací. Podle demokratické ústavy z roku 1978 je v celé zemi úředním jazykem španělština (kastilština); další jazyky jsou uznávány jako úřední jednotlivými autonomními společenstvími.

Související příspěvky: